Aardschokken bij Barbados in Suriname gevoeld
16 Jul 2015, 12:58
foto
Aardschok bij Barbados.


Suriname is opgeschrikt door trillingen. "Heb je ook de aardbeving gevoeld", vragen mensen elkaar. De telefoon staat rood gloeiend. Op Facebook vertellen mensen elkaar wat ze gevoeld hebben. Enkele seconden trilde de grond. Wie op een stoel of bank zat, voelde zich heen en weer bewegen.

Anderen hebben weer helemaal niks gevoeld. "Het leek alsof ik flauw zou vallen", zegt iemand die al een aardbeving meegemaakt heeft. Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws ook gevoeld te hebben alsof zijn stoel bewoog. Intussen blijkt dat er twee aardschokken zich voorgedaan bij Barbados. Slijngard deelt mee dat er een tsunami-waarschuwing is. Hij trekt na of het ook voor Suriname geldt.

Een tweede aardbeving in vier uur tijd heeft Barbados ontregeld. Het is tweede aardbeving met een kracht van 6.5 die ook in Suriname is gevoeld. De eerste beving had een kracht 5.3, meldt de Amerikaanse Meteorologische Dienst. Volgens het European‑Mediterranean Seismological Centre heeft de eerste beving zich ongeveer 128 km ten noordoosten van Bathsheba, St. Joseph voorgedaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May