Suriname boekt vorderingen in moeder- en kindzorg
16 Jul 2015, 04:04
foto
Suze Holband, voorzitter van Surinaamse Organisatie voor Verloskundigen.


Suriname is goed op weg om de overdracht van hiv van moeder op kind te remmen. “Gedurende de periode van 2010 tot heden zijn de resultaten al heel goed teruggebracht. In 2013 was er zelfs geen enkele baby geïnfecteerd", zegt Suze Holband, de voorzitter van de Surinaamse Organisatie voor Verloskundigen (SOV) aan Starnieuws.

In de Ballroom van Hotel Torarica wordt de vijfde Regionale Conferentie voor Verloskundigen gehouden. Aan deze conferentie nemen deel ruim 350 verloskundigen uit 24 landen uit de regio, Noord- en Latijns-Amerika. De conferentie wordt gehouden onder auspiciën van de International Confederation of Midwives (ICM), de moederorganisatie van verloskundigen. Holband zegt dat het doel van de conferentie is het uitwisselen van informatie en kennis. “Maar ook het netwerken onderling en de positie van de verloskundigen worden besproken. De ontwikkeling en de richting voor de komende tijd zal ook bepaald worden tijdens deze conferentie”.

Holband geeft aan dat er onderzoeken zijn gedaan in verschillende landen die presentaties houden. Suriname houdt ook een presentatie op het gebied van moeder- en kindzorg. De SOV-voorzitter zegt dat resultaten van de conferentie verwerkt zullen worden door de ICM.

ICM president Francis Day-Strikt prijst Suriname voor de vorderingen die het land heeft gemaakt op het gebied van moeder- en kindzorg. Op de vraag welk cijfer Suriname verdient, zegt Day dat Suriname een A voor de inspanning en B+ voor de statistische gegevens krijgt. De conferentie duurt tot vrijdag 17 juli.

Clayton Hiwat
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May