NDP-fractie klaar voor opbouw modern Suriname
15 Jul 2015, 04:12
foto
Fractieleider van de NDP, André Misiekaba brengt zijn felicitatieboodschap uit. (Beeld René Gompers)


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) is klaar om zich in te zetten voor de opbouw van een nieuw en modern Suriname. Dit onder leiding van de herkozen president Desi Bouterse, die zijn visie over de ontwikkeling van het land sinds 25 februari 1980 onvermoeibaar kenbaar maakt. Dit zei de NDP-fractieleider André Misiekaba in zijn felicitatieboodschap. Hij memoreerde dat de gekozen vicepresident Ashwin Adhin (35) de jongste vicepresident ooit is in de geschiedenis van Suriname.

Misiekaba merkte op dat de uitslag van de verkiezingen van 25 mei uniek is. Het komt volgens hem niet vaak voor dat bij een verkiezing de zittende president zo enorm vooruit gaat in zetels. De NDP is met bijkans 50% gegroeid in het aantal zetels naar 26. De NDP heeft meer zetels dan alle partijen bij elkaar. Vanaf de onafhankelijkheid in 1975 is het niet voorgekomen dat één die aan de verkiezing deelneemt, wint. De partij heeft zetels in alle tien districten en heeft een landelijk mandaat, benadrukt Misiekaba.

Volgens de NDP-fractieleider werpt het zaad dat gezaaid is in 1980 nu zijn vruchten af. Er wordt gewerkt aan een nieuwe en moderne samenleving, vrij van rassenscheiding. Bouterse heeft zich ingezet voor vrouwen en jongeren in de politiek. Voor de tweede keer heeft een vrouw, Jennifer Geerlings-Simons, de leiding over het parlement. Melvin Bouva is de jongste vicevoorzitter van De Nationale Assemblee ooit. Misiekaba sprak zijn enorme waardering uit voor Simons en de wijze waarop zij zich onbaatzuchtig inzet voor land en volk. Hij dankte ook vicepresident Robert Ameerali die veel werk heeft helpen verzetten bij behandeling van wetsontwerpen in De Nationale Assemblee. Hij zei dat prettig gewerkt is met Ameerali.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May