VHP verduidelijkt te verwachten opstelling
14 Jul 2015, 18:56
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi vandaag in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft na de herverkiezing van president Desi Bouterse en verkiezing van Ashwin Adhin duidelijk gemaakt wat van deze partij verwacht mag worden de komende periode. "Daar waar het nationaal belang zulks vereist zal de VHP, zoals de historie dat telkenmale heeft bewezen, een positieve bijdrage blijven leveren alsook in gevallen van redelijkheid en billijkheid in ’s landsbelang", verklaarde Santokhi. Hij wenste de nieuwe leiding van het land succes toe.

"Ik wens dan ook de hoop uit te spreken dat de president met zijn regering in staat zal zijn, om een zodanig beleid uit te stippelen en, dat adequaat in uitvoering zal brengen, zodat zowel elke Surinamer als individu, als de natie Suriname in haar geheel, op een adequate wijze zal kunnen gedijen.
Ik wens de hoop uit te spreken dat heersende controversen, waar die bestaan, plaats zullen maken voor een klimaat van begrip voor elkaar en wederzijds respect.
Moge er een klimaat van rust en veiligheid worden bevorderd, die de voorwaarden kunnen scheppen voor een vredige en vooruitstrevende samenleving in ons aller geliefd Suriname. Moge de president in staat zijn tot verheffing van de kwaliteit van het bestaan en de waardigheid van elke Surinamer en die van onze natie", stelde Santokhi.

De VHP-voorzitter merkte op dat de verkiezingen in De Nationale Assemblee voor deze hoge functies, het resultaat zijn van de algemene verkiezingen voor leden van De Nationale Assemblee, van de districtsraden en ressortraden die op 25 mei 2015 zijn gehouden. Hierbij is de wil van het volk in meerderheid tot uitdrukking gebracht,en is uitvoering gegeven aan de beginselen van de democratie welke voor ons van bijzonder grote betekenis is. De VHP respecteert de uitslag van de algemene verkiezingen alsook deze verkiezingen voor de hoge functies van Staat in de DNA.

"Ik wens dan ook namens de fractie van de V.H.P. de heer Bouterse te feliciteren met zijn 2e ambtstermijn als president van de Republiek Suriname en de heer Adhin tot vicepresident.
- Ik wens vast te stellen dat thans op de heren Bouterse en Adhin in hun nieuwe functie een bijzonder grote verantwoordelijkheid is gelegd.
- Een verantwoordelijkheid die in zich houdt uitvoering te geven aan de taken, zoals die zijn vastgelegd in onze constitutie en in andere wettelijke regelingen.
- Een verantwoordelijkheid voor de welvaart en het welzijn van heel het volk – ongeacht de politieke kleur dan wel anderszins – en van iedere burger in de samenleving.
- Een verantwoordelijkheid naar de uitdagingen in diverse sectoren van de maatschappij :
* uitdagingen in ons financieel-monetair bestel,
* uitdagingen van sociaaleconomische aard,
* uitdagingen op het stuk van de politiek-bestuurlijke orde alsook die in de sfeer van de sociaal-maatschappelijke sector", zei Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May