Gospelconcert voor senioren in St.Rosakerk
13 Jul 2015, 22:45
foto


350 senioren uit 16 tehuizen hebben zondag genoten van een gospelconcert van het Amsterdamse gospelkoor Colours of God. De senioren zijn met bussen opgehaald en afgezet bij de St. Rosakerk. Het concert is georganiseerd door Quota International of Suriname, die speciaal voor deze doelgroep de voorstelling aangeboden kreeg van ELMAR Productions, de productiemaatschappij van Elwin Atmodimedjo en Marlon Lok Hin.

Het koor wist vanaf het eerste nummer het publiek te fascineren door van achteruit de kerk binnen te komen met een Afrikaans lied waarin God wordt geprezen. Het meertalig repertoire dat door de Colours of God ten gehore is gebracht bestond verder uit bekende christelijke spirituals en hymnes, van het indrukwekkende ‘You are the source of my strength’ -(Total Praise) tot het opzwepende ‘Winiman’. Ook gospelartiest Johan Herbert verzorgde enkele solonummers. Na afloop van het concert kregen alle aanwezigen een snackpakketje met daarin een hapje en een drankje.

Het gospelkoor Colours of God is momenteel op tournee door Paramaribo en is binnen de Evangelische Broedergemeente (EBG), één van de drie kerkkoren van de EBG Amsterdam-Stad & Flevoland. Het is een gemengd koor dat uit 25 actieve leden bestaat, die allen hun roots in Suriname hebben. Bijzonder aan dit koor is de diversiteit in leeftijd van de koorleden van 17 tot ruim boven de 60. Het koor staat onder leiding van dirigent Maureen Koenders en is tijdens het Quota seniorenconcert begeleid door de MIC (Musicians in Christ) band onder leiding van Marlon Lok Hin, zegt de voorlichting van Quota.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May