Essed: Hoe lost verkiezing president moordzaak op?
13 Jul 2015, 12:53
foto
De jurist Hugo Essed


Hugo Essed, gemachtigde van de nabestaanden van het 8 december strafproces, vraagt zich af hoe de verkiezing van de president een moordzaak oplost, waarin hij de hoofdverdachte is. Zo reageert hij op het voorstel van de VHP die samen met president Desi Bouterse een oplossing wil zoeken over het 8 december strafproces.

“Ik vind het juist dat Chan Santokhi, maar ook Carl Breeveld beiden hebben aangegeven dat de 8 december moorden als een donkere wolk boven de Surinaamse gemeenschap hangt", antwoordt Essed op een vraag van Starnieuws. "Echter hebben beiden reeds te kennen gegeven dat ze de verkiezing van de hoofdverdachte tot president zullen ondersteunen, althans niet zullen belemmeren."

Aangezien de president morgen gekozen wordt, is volgens Essed het voorstel voor een oplossing een beetje mosterd na de maaltijd. "Ik zie niet dat men nog vóór de verkiezing van de president iets oplost. In ieder geval is Bouterse nu aan zet om aan te geven wat hij van het voorstel van de VHP vindt."

De nabestaanden gaan ondertussen gewoon voort met de nationale klacht bij het Hof van Justitie en de internationale klacht bij het OAS-Commissie voor de Mensenrechten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May