NPS houdt rekening met historie bij kiezen president
12 Jul 2015, 19:48
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland aan het woord. (Beeld: René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal de Assembleevergadering van dinsdag, waar de verkiezing van de president en vicepresident zal plaatsvinden, niet boycotten. Er zijn 34 Assembleeleden in de zaal nodig om NDP-voorzitter Desi Bouterse als president en Ashwin Adhin als vicepresident te kunnen kiezen. Tegelijk zal de NPS er rekening mee houden dat in februari 1980 de partij de leiding uitmaakte van het land. Kopstukken van de NPS zijn weggeschoten en in de gevangenis gezet.

Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland aan het partijcongres zondag. Hij hield de partijleden voor dat de NPS besloten heeft geen kandidaat naar voren te schuiven, gezien het verkiezingsresultaat. Er zal gewerkt worden om de partijstructuren te versterken. Dat is hard nodig in plaats van andere verantwoordelijkheden te nemen.

Rusland merkte op dat vanaf het eerste gesprek met NDP-voorzitter Bouterse gezegd is dat de NPS een constructieve oppositie zal voeren. Hij benadrukte dat dit niet inhoudt dat op alles 'ja en amen' zal worden gezegd. Als het om goede zaken gaat, zal de NPS deze ondersteunen, maar waar de partij zich niet in kan terugvinden, zal ook duidelijk kenbaar worden gemaakt. "Dat bedoelen wij met constructieve oppositie, niets anders", zei Rusland.

De partijleider gaf aan dat de NPS niet eens een stem zal hoeven uit te brengen op de kandidaat-president en vicepresident. Zonder zich in te willen mengen met de discussie die gaande is over of er gestemd moet worden, is het duidelijk dat het gaat om de aanwezigheid van minstens 34 leden in de zaal. Hier zal de NPS aanwezig zijn. Rusland gaf niet de volledige strategie van de partij prijs. De opstelling van de NPS wordt bepaald door de historische gebeurtenissen. Hij gaf een indicatie dat de partij tot uitdrukking zal brengen dinsdag hoe zij denkt over wat er zich in het verleden heeft plaatsgevonden. "U moet weten dat wij ons terdege van bewust zijn", stelde Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May