Van Coblijn verlaat uit protest NPS-congres
12 Jul 2015, 13:42
foto
John van Coblijn, voorzitter NPS-afdeling Paramaribo verlaat uit protest het congres. (Foto: René Gompers)


John van Coblijn, voorzitter van de afdeling Paramaribo, verlaat het congres van de partij met diverse leden. Hij vroeg het woord tijdens het agendapunt mededelingen en deelde mee dat er te weinig voorbereidingstijd was voor dit bijzondere congres. Van Coblijn vindt dat de onafhankelijkheid van de afdelingen in het geding is.

De afdeling Paramaribo van de NPS heeft geen vergadering gehouden om vast te stellen wie het mandaat heeft om in het congres het woord te kunnen voeren. Van Coblijn zei dat de voorbereidingstijd te kort was. Diverse onderafdelingen zijn het hier niet mee eens en hebben een brief hierover geschreven.

Van Coblijn vroeg om secretaris Sunil Oemrawsingh aan het woord laten om uitleg te geven over deze kwestie. Hiertoe kreeg hij geen toestemming. Hierop verliet hij het congres. De vergadering is geschorst om na te gaan hoe de lege stoel van afdeling Paramaribo ingevuld zal worden. De vergadering is nog steeds geschorst.

Binnen de partij is er ook een Actiegroep Seti NPS opgericht. Op het congres is toegezegd bij de behandeling van ingekomen stukken dat de Actiegroep binnenkort ontvangen zal worden door het congresbestuur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May