Veel belangstelling wiskunde olympiade voor mulo
13 Jul 2015, 08:07
foto
Mulo-scholieren tijdens de natuurkunde olympiade vorig jaar. (Foto: SVWR)


De Surinaamse Wiskunde Olympiade (SuWo) 'de Faja Lobi' gaat dinsdag van start voor de mulo-leerlingen. Deze activiteit wordt voor de derde keer gehouden door de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR). Dit jaar nemen ruim 2170 leerlingen van 58 scholen deel aan de olympiade.

Vorig jaar participeerden 792 leerlingen van 30 scholen aan de wiskunde olympiade. Scholen uit Paramaribo, Wanica, Commewijne, Marowijne, Brokopondo, Saramacca en Nickerie zijn geregistreerd voor deelname. In de afgelopen twee jaren hebben leerlingen van het derde leerjaar deelgenomen aan deze activiteit. Dit jaar is de doelgroep uitgebreid met leerlingen van het vierde leerjaar.

Het primaire doel van de olympiade is om:
- het algemeen denkvermogen te ontwikkelen en het opdoen van algebraïsche en rekenvaardigheden
- de creativiteit en inzicht van de leerling te vergroten in het vak wiskunde.

De olympiade wordt gecoördineerd door de commissie SuWO, onder leiding van Irvin Hidalgo. De overige leden zijn Frank van Dijk, Edmund Stuger en Indira Ramdin, allen wiskundedocenten.

De finaleronde ‘De Junior Wiskunde Olympiade’ wordt op 1 augustus 2015 op de Anton de Kom universiteit gehouden. De prijsuitreiking vindt plaats op 15 augustus 2015 in het auditorium van Self reliance. Voorzitter Ewald Levens deelt mee dat de SVWR in de voorbereidingsfase veel medewerking heeft gekregen van het Examenbureau van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. SVWR is ook Staatsolie Foundation en Self Reliance erkentelijk voor de bijdrage om de olympiade mogelijk te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May