Euroministers slapen nachtje over problemen Griekenland
11 Jul 2015, 22:08
foto
Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem staat journalisten te woord. (Beeld: BBC)


De ministers van Financiën van de 19 eurolanden zullen er nog een nachtje over slapen. De financiële crisis van Griekenland en de aangedragen oplossingen zijn nog te complex. Na acht uren vergaderen is besloten een schorsing in te lassen. De Griekse minister van Financiën Evklidis Tskalotos heeft niet kunnen overtuigen dat de hervormingsmaatregelen de redding voor zijn land en de Eurogroep zullen brengen. Dit meldden diverse media vanuit Brussel.

Niet alleen Europa, maar wereldwijd wordt afgewacht hoe deze zaak opgelost zal worden. Zondag komen de regeringsleiders bijeen om finale beslissingen te nemen. De eurolanden willen harde garanties hebben dat de gemaakte afspraken nagekomen zullen worden. Om Griekenland te redden, zullen alle eurolanden diep in de buidel moeten tasten.

Jeroen Dijsselboem, de eurogroepvoorzitter, zei aan journalisten nadat de beraadslagingen geschorst waren, dat er nog te grote problemen op tafel liggen die nog niet opgelost zijn. "Het is nog moeilijk, maar er is vooruitgang geboekt", meldt BBC. Naast de hervormingsvoorstellen draait het vooral om geloofwaardigheid en vertrouwen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May