NPS Actiegroep wil ontvangen worden door hoofdbestuur
11 Jul 2015, 16:19
foto


De Actiegroep Seti NPS heeft een tweede brief gericht aan het hoofdbestuur van de partij omdat er geen reactie is gekomen op het eerste schrijven van 12 juni. De Actiegroep heeft uitleg gegeven over de beweegredenen en standpunten die geleid hebben tot de oprichting. De Actiegroep zegt het te betreuren dat er geen schriftelijke reactie is gekomen en dat ze niet is ontvangen door het hoofdbestuur.

NPS-voorzitter Gregory Rusland om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zondag het congres van de partij bijeenkomt. Het oordeel over de oprichting van de Actiegroep en de standpunten die ingenomen zijn, laat hij over aan het congres. Tijdens het buitengewone congres zal het hoofdbestuur vragen om het mandaat te verlengen omdat de zittingstermijn van alle partijorganen zijn verlopen. Er zal wat meer ruimte worden gevraagd om de verkiezingen te kunnen organiseren in alle afdelingen. De nieuwe besturen zullen dan het hoofd- en congresbestuur kiezen.

De Actiegroep zegt dat in een gesprek de bezorgdheid die er gedeeld kon worden om gezamenlijk te zoeken naar een nieuwe weg van groei en bloei van de NPS. "Het valt niet te ontkennen dat een groot aantal leden van de partij zich ernstig zorgen maakt over de positie van de NPS in het politiek krachtenspel. Mede als gevolg van de pijnlijke nederlaag bij de verkiezingen op 25 mei 2015 is het geloof en vertrouwen in de partij afgebrokkeld tot alarmerende proporties. De NPS inspireert niet meer en is een groot deel van haar achterban (kiezers) kwijtgeraakt aan politieke rivalen. De NPS heeft veel van zijn glans verloren en leidt aan bloedarmoede en inteelt. Wij willen samen met u en alle andere NPS-ers een halt toeroepen aan de verdere afgang van de partij. Wij willen samen bouwen aan een democratische en sterke politieke partij die wederom zal schitteren aan het politiek firmament. Maar dan moeten wij de durf hebben om onze mening te verkondigen", stelt de Actiegroep in de brief.

De ‘Actiegroep Seti NPS’ zegt het voortouw te nemen om fundamentele vraagstukken aan de kaak te stellen. Benadrukt wordt dat het niet gaat om persoonlijke zaken. Het gaat er om de partij te redden van een verkiezingsdebacle bij de komende verkiezingen. Hiervoor moeten een aantal politiek-organisatorische zaken worden aangepakt en moeten de leden en sympathisanten van de partij goed worden gemotiveerd en worden geïnspireerd. De brief is ondertekend door Albert Assen, Winston de Ramdhani en Armand Zunder.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May