Trainingen onderdeel capaciteitsopbouw CBvS
10 Jul 2015, 22:42
foto
Maikel Soekhnandan, Executive Manager en Hoofd Internationale Betrekkingen, voert het openingswoord. (Foto: Saskia Ronde-Voorn)


Mehmet Onay, Chief Banking and Financial Institutions Department van de Centrale Bank van Turkije, heeft op 7 en 8 juli de interne training ‘Financiële Stabiliteit’ verzorgd op de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Het is de eerste training op het gebied van technische assistentie van de Statistical and Social Research and Training Centre for Islamic Countries (SESRIC).

SESRIC is een geaffilieerd instituut van de Organisatie van Islamitische landen (OIC). Aan de hand van de opgegeven trainingsbehoefte van de CBvS, heeft het instituut als intermediair gefungeerd om een deskundige van de Centrale Bank van Turkije aan te werven om een op maat gesneden training voor de medewerkers van de afdeling Financiële Stabiliteit en andere staffunctionarissen van de Bank te verzorgen. De aanzet is hiermee gegeven voor de verdere professionalisering en versterking van de banden tussen de Centrale Bank van Suriname en SESRIC, zegt de voorlichting van de CbvS.

Na de kredietcrisis van 2007-2008 is er een brede consensus ontstaan over het belang van stabiliteitsbeleid dat zich richt op de stabiliteit van het financieel systeem als geheel. Het doel hiervan is een stabiele ontwikkeling van de economische groei en werkgelegenheid. De afdeling Financiële Stabiliteit van de Bank is ongeveer een jaar geleden opgericht met als doel monitoring van het financiële systeem. In deze periode is veel geïnvesteerd in training van functionarissen van de nieuwe afdeling. De versnelde capaciteitsopbouw vindt de leiding van de Bank noodzakelijk, met het oog op de publicatie van Surinames eerste Financial Stability Report in het derde kwartaal van 2015.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May