Digicel neemt Uniqa Suriname over
11 Jul 2015, 00:01
foto


Digicel Suriname heeft Uniqa Suriname overgenomen. Per 31 juli sluit dit telecombedrijf zijn deuren. De verkoop is afgerond op 30 juni. Het personeel van beide bedrijven is intussen op de hoogte van de verkoop.

Werknemers van Uniqa zijn niet gelukkig met de situatie. Zij weten niet hoe hun toekomst eruit ziet. Er is veel onzekerheid wat er met hen zal gebeuren. Het is nog niet duidelijk wat de verkoop inhoudt en waarom Digicel besloten heeft Uniqa over te nemen. Het is niet gelukt om informatie te krijgen van de bedrijven. Klanten van Uniqa worden ook overgenomen voor Digicel.

United Telecommunication Services (UTS) bevestigde eerder dit jaar dat de Surinaamse dochteronderneming is verkocht. Toen werd de naam van de koper niet bekendgemaakt, omdat enkele zaken nog in orde moesten worden gemaakt. Uniqa Suriname werd in 2007 opgericht als joint venture tusssen UTS met 51% en Intelsur met 49% van de aandelen. In mei 2013 werd bekend dat UTS het verlieslatend bedrijf Uniqa in de verkoop had gedaan in een poging zich te concentreren op de binnenlandse markt op Curaçao.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May