ABOP werkt mee aan verkiezing Bouterse/Adhin
10 Jul 2015, 10:44
foto
De NDP-kandidaten Desi Bouterse en Ashwin Adhin.


De ABOP heeft geen ondersteuning gekregen van de oppositionele partijen om een kandidaat president en vicepresident naar voren te schuiven. Op grond hiervan zal dinsdag meegewerkt worden aan de verkiezing van NDP-voorzitter Desi Bouterse als president en Ashwin Adhin als vicepresident. De kandidaatstelling wordt vandaag om 15.00 uur afgesloten door De Nationale Assemblee.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, zegt aan Starnieuws dat het geen zin heeft om uit de zaal te lopen. "Er zijn geen tegenkandidaten, dus wij zullen meewerken opdat de president en vicepresident gelijk gekozen kunnen worden. Het heeft geen zin om de zaak op een lange baan te schuiven", stelt Brunswijk.

De ABOP had met de oppositionele partijen gesproken over het indienen van een tegenkandidaat. De NPS had in een vroeg stadium te kennen gegeven geen kandidaat te stellen. Daarna volgde ook de VHP. Pertjajah Luhur maakte ook bekend dat er geen tegenkandidaat komt. Brunswijk merkt op dat er zeven Assembleeleden nodig zijn om kandidaten te kunnen stellen. Nu er geen ondersteuning is gekomen, houdt het voor hem ook op.

"Wij hebben besloten dat wij in de zaal zullen blijven zitten. Het moet niet lijken alsof wij niet willen meewerken, terwijl niemand een tegenkandidaat heeft willen stellen of ondersteunen", zegt Brunswijk. De VHP heeft gisteravond nog vergaderd over deze kwestie, maar besloten is om geen ondersteuning te geven aan een mogelijke tegenkandidaat die eventueel door ABOP naar voren wordt geschoven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May