Kort geding tegen Simons in behandeling genomen
09 Jul 2015, 11:07
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo voor het kantongebouw in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Het kort geding dat Pertjajah Luhur (PL) tegen Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft aangespannen, is vanmorgen in behandeling genomen door de kantonrechter. De partij heeft Simons gevraagd Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan de toegang tot het parlement te ontzeggen. Dit is niet gehonoreerd door Simons.

Vrijdag wordt mondeling gepleit in de zaak. Simons wordt vertegenwoordigd door Nailah van Dijk. PL wordt bijgestaan door Gerold Sewcharan. PL-voorzitter Paul Somohardjo die de zitting ook bijwoonde, zegt aan Starnieuws dat hij blij is dat de rechter het spoedeisende karakter van de zaak heeft onderkend. De zaak wordt met voortvarendheid behandeld.

"Bij ons gaat het er om dat het volk heeft gestemd. Als je gekozen bent, kan je niet doen wat je wil met het stem van het volk. Ik vind dat er een daad gesteld moet worden", zegt Somohardjo. Hij vindt het minder belangrijk dat de zetels bij terugroepen van de Assembleeleden gaan naar de VHP en de NPS. "Het gaat bij ons om het volk. De partijraad heeft de kandidaten gesteld en roept hen ook terug", merkt de politicus op.

Van Dijk legt uit dat de PL wil dat Simons de Assembleeleden niet uitnodigt voor vergaderingen. Zij moeten ook geweerd worden om in het parlement te verschijnen. Van Dijk merkt op dat het niet realistisch is om Sapoen en Chitan terug te roepen. Zij haalt aan dat de wet het heeft over Assembleeleden. Toen de terugroeping plaatsvond, waren zij nog geen Assembleeleden. Sewcharan heeft gevraagd om vóór 14 juli een uitspraak te doen. Van Dijk merkt op dat op die dag de presidentsverkiezingen plaatsvinden. Blijkbaar wil PL voorkomen dat Sapoen en Chitan stemmen op die dag. Om 13.00 uur komt De Nationale Assemblee in huishoudelijke vergadering bijeen om zich te buigen over de actie van PL.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May