Brunswijk blij dat ministers weten waar ze aan toe zijn
09 Jul 2015, 00:52
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vindt het goed dat president Desi Bouterse de ministers van zijn partij heeft ontvangen. "Het is goed dat de ministers weten waar ze aan toe zijn. Nu is het duidelijk dat ze aanblijven tot de regeerperiode om is", antwoordt Brunswijk op een vraag van Starnieuws.

De president had geen overleg hierover met de ABOP-leider. "De ministers zijn benoemd door de president. Ik vind het niet erg dat hij niet met mij heeft afgestemd. Het is zijn goed recht om de bewindslieden te roepen voor een gesprek", zegt Brunswijk. Hij haalt aan dat tijdens het onderhoud met de NDP Bouterse gezegd heeft dat hij niet tevreden is over de verrichtingen van de ABOP-ministers. "Maar dat is voor mij al een gepasseerd station", zegt Brunswijk.

Brunswijk heeft een verslag gekregen over het gesprek. De ministers van zijn partij hebben het onderhoud met de president constructief ervaren. Daar waar er onduidelijkheden waren, zijn die weggewerkt. Er zijn goede afspraken gemaakt over de rest van de periode. Ook projecten die klaar zijn voor uitvoering zijn aan de orde gesteld. "Ik ben heel blij dat de ministers rustig hun werk kunnen afmaken en van de president gehoord hebben dat ze volwaardig kunnen functioneren", zegt de partijleider.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May