Spoed huishoudelijke DNA-vergadering over kort geding PL
08 Jul 2015, 21:58
foto
Spoed convocatie voor een huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee.


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons moet donderdagochtend voor de kort geding rechter verschijnen. Pertjajah Luhur (PL) heeft via haar raadsman Gerold Sewcharan een kort geding aanhangig gemaakt. Aan Simons is per deurwaardersexploot gevraagd om de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan de toegang tot het parlement te ontzeggen.

Simons heeft de oproep van PL naast zich neergelegd. Sapoen en Chitan functioneren normaal in De Nationale Assemblee. Zij hebben ook deelgenomen aan de huishoudelijke vergadering die donderdag is gehouden. PL heeft Sapoen en Chitan teruggeroepen. Zij zeggen niet wakker te liggen van de brief van de partijleiding.

Intussen heeft Simons een spoed huishoudelijke vergadering uitgeschreven voor donderdag 13.00 uur. Het kort geding dient om 9.00 uur. Simons wil de deurwaardersexploot bespreken met de Assembleeleden. Het ligt in de bedoeling dat de Assembleeleden zich uitspreken over de deurwaardersexploot en een besluit hierover nemen. Dit besluit is belangrijk voor het verloop van het kort geding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May