Geen tegenkandidaten president en vicepresident
08 Jul 2015, 12:39
foto


Pertjajah Luhur (PL) zal geen tegenkandidaat voor de verkiezing van president en vicepresident stellen. De partij zal de besluitvorming in De Nationale Assemblee respecteren.

Het standpunt betekent dat er geen tegenkandidaten zullen zijn voor president Desi Bouterse en vicepresidentskandidaat Ashwin Adhin. Er zijn zeven assembleeleden nodig om een kandidaat voor te dragen. De Alternatieve Combinatie van Ronnie Brunswijk heeft er vijf.

In een verklaring zegt het PL-hoofdbestuur dat dit standpunt is gebaseerd op de precaire situatie van de staatsfinanciën tegen de achtergrond van de nationale, sociale en economische situatie van het land. De politieke partij die vijf parlementszetels bij de verkiezingen van 25 mei wist te vergaren, heeft bij haar standpunt ook die van de overige oppositionele partijen tijdens de informatieve en formatie periode meegenomen.

Kort na de verkiezingen toen bleek dat de NDP deze had gewonnen, had de PL aangegeven geen bezwaar te hebben om mee te werken aan de verkiezing van de president en vicepresident in het parlement.


pdf-icon.gif Verklaring_PL.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May