Breaking News: Somohardjo wil president in DNA kiezen
30 May 2015, 13:31
foto
Paul Somohardjo, voorzitter PL, brengt zijn stem uit.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), vindt dat meegewerkt moet worden om in De Nationale Assemblee de president te kiezen. Nu reeds blijkt dat de Nationale Democratische Partij (NDP) de meerderheid zal halen in de Verenigde Volks Vergadering. "Wij moeten ons verlies erkennen", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

Dit zei de politicus voordat hij naar de vergadering ging van de V7-leiders in stichting De Olifant, die voor 13.00 uur gepland was. "Ik heb kunnen constateren op basis van de uitgebrachte stemmen tot nu toe in Paramaribo, dat wij de meerderheid niet zullen halen", deelt Somohardjo mee.

Somohardjo had steeds gesteld dat als de partijen samen zouden werken, op regionaal niveau, de meerderheid van de stemmen vergaard zou worden. Op deze manier zou voorkomen worden dat de president gekozen zou kunnen worden. "Ik vind dat wij verloren hebben. Wij blijven in de oppositie, maar zullen het land veel geld besparen door de president en de vicepresident in De Nationale Assemblee te kiezen", stelt de politicus. "Voor alle duidelijkheid, ik aas niet naar een positie in de coalitie", benadrukt de PL-voorzitter.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April