ABOP-ministers moeten zich aanmelden bij president
08 Jul 2015, 05:36
foto


President Desi Bouterse heeft vandaag een onderhoud met de vijf ministers van de ABOP. Hij heeft eerder aan partijleider Ronnie Brunswijk gezegd dat de bewindslieden slecht gepresteerd hebben en daarom de samenwerking niet wordt voortgezet. Op diverse ministeries stagneren zaken. Er zijn vooral veel klachten over Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Er is veel ruis rond het verschaffen van on- en minvermogen kaarten. Ook bij spoedgevallen is het een lijdensweg.

Brunswijk is het helemaal niet mee eens dat de ministers niet goed gepresteerd hebben. Hij merkte op, nadat hij te horen kreeg dat de relatie ophoudt, dat er andere redenen zijn om niet samen te werken. Brunswijk haalde aan dat Bouterse staatshoofd is en als de ministers benedenmaats zouden presenteren, zou hij moeten ingrijpen. De president had indertijd gevraagd om ministers te reshuffelen, maar ABOP en Pertjajah Luhur hadden daartoe geen behoefte.

Edward Belfort, minister van Justitie en Politie, zei eerder dat de president hem tot drie maal toe heeft gezegd tevreden te zijn over hem. Op een vraag aan Winston Lackin, woordvoerder van de NDP, antwoordde hij dat de president geen uitzonderingen heeft gemaakt. Hij heeft aangegeven dat de ministers van ABOP slecht gepresteerd hebben. Er wordt rekening mee gehouden dat de ministers van ABOP eerder het veld zullen moeten ruimen. Het gaat om de ministers Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Falisie Pinas (Transport, Communicatie en Toerisme), Don Tosendjojo (Handel en Industrie), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling) en Edward Belfort (Justitie & Politie).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May