Copa America nadert einde
02 Jul 2015, 04:42
foto


De strijd om de prestigieuze Copa America nadert haar einde. Drie weken van enerverende wedstrijden vol verrassingen hebben geresulteerd in een finale tussen Chili en Argentinië. Verwacht werd dat Brazilië, Argentinië, Uruguay en Chili bij de laatste vier zouden zijn. Dat het gastland in de eindstrijd gekoppeld wordt aan de semi-wereldkampioen is erg verrassend, maar natuurlijk helemaal in het straatje van de organisatie die zich geen betere finale kon wensen.

Voor de start van het toernooi had menigeen Brazilië getipt als finalist of misschien wel als winnaar. De Brazilianen gingen na een nederlaag in de groepsfase toch nog als groepswinnaar over, maar struikelden in de kwartfinales tegen Paraguay. Ook titelverdediger Uruguay moest eerder dan verwacht de terugreis aanvaarden, na uitschakeling in de kwartfinales door Chili.

De absolute verrassing is ongetwijfeld Peru, dat de meest constante prestatie had gedurende het toernooi. Peru ging na Brazilië als tweede over en plaatste zich via Bolivia voor de halve finales waarin het gastland te sterk was. Paraguay drong ten koste van Brazilië door tot de halve finales, maar werd door Argentinië gedeclasseerd.

Peru en Paraguay mogen zich opmaken voor de strijd om de derde plaats die vrijdagavond om 21:30 uur op het programma staat.

Mireille Hoepel
Advertenties