Chili plaatst zich voor finale Copa America
29 Jun 2015, 22:48
Peru’s Paolo Guerrero, (links) in duel met Gary Medel van Chili. (Foto: Ricardo Moraes/Reuters)

Gastland Chili heeft een zwaar bevochten zege behaald op Peru en zich zo geplaatst voor de finale van de Copa America. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor La Roja. In de finale zal Chili het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Argentinië en Paraguay.

De halve finalestrijd tussen gastland Chili en Peru is een anticlimax geworden.
Peru begon flitsend aan de wedstrijd en oogde erg gevaarlijk in de opening, maar moest het strijdplan heel vroeg aanpassen. Carlos Zambrano keek in de 20ste minuut tegen de rode kaart aan. Peru kreeg in de 42ste minuut nog een tegenslag te verwerken, nadat een Chileens doelpunt gescoord uit een buitenspel situatie, werd goedgekeurd.

Peru kreeg een meevaller in de 60ste minuut toen Gary Medel een voorzet van Luis Advincula onder druk van Carillo, achter zijn eigen doelman plaatste. De Peruviaanse vreugde was echter van korte duur, want Eduardo Vargas van Chili knalde de bal over een afstand van bijkans 25 meter buiten het bereik van doelman Pedro Gallese. Hierna werd er niet meer gescoord, waardoor het gastland zich mag opmaken om voor eigen publiek de finale te spelen.

Dinsdag zullen Argentinië en Paraguay uitmaken wie zaterdag tegen het gastland mag strijden om de beker.