Simons: Zittingsperiode DNA eindigt op 30 juni
28 Jun 2015, 10:17
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


"Het idee om de Assembleevergadering te verschuiven, houdt een ernstige overtreding van de Grondwet in, op een punt dat cruciaal is voor de democratie. De zittingsperiode van de volksvertegenwoordiging MAG NIET WORDEN VERLENGD anders dan bij wet en in noodgeval (artikel 56 lid 2 van de Grondwet)". Dit deelt Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons mee aan Starnieuws.

De zittingsperiode begint op de dag waarop die van het oude parlement formeel wordt afgesloten en de nieuwe wordt geopend. Simons benadrukt dat dit is gebeurd op 30 juni 2010 en moet dus uiterlijk 30 juni 2015 weer gebeuren. Dit staat ook aangegeven in de agenda die diverse leden hebben ontvangen.

Simons stelt dat het hier niet om een mening gaat, maar wat is voorgeschreven in de Grondwet. De zittingsperiode van De Nationale Assemblee (DNA) mag niet na dinsdag eindigen. "Veel mensen hebben het niet in de gaten dat het huidige parlement in alle opzichten in volle functie blijft totdat dinsdag de akte van beëindiging wordt gelezen en de hamer valt".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May