Surinaamse Postspaarbank legt contacten in regio
28 Jun 2015, 04:44
foto
Ginmardo Kromosoeto, directeur Surinaamse Postspaarbank.


De Surinaamse Postspaarbank staat open voor het bedrijfsleven uit Trinidad en Tobago. Dit zei Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank, in zijn keynote speech voor de Union Club gevestigd in Carlton Savannah te Port of Spain. De Union Club is een Trinidadiaanse vereniging van zakenlui opgericht in 1878, met het doel om nieuwe contacten te leggen en hosten van uw zakelijke evenementen.

Kromosoeto hield zijn gehoor voor, dat het zijn doel is om de activiteiten van de bank uit te breiden en klanten van buiten Suriname aan te trekken. Hij benadrukte dat Suriname een stabiel politieke basis heeft, nadat de NDP in de recente verkiezingen de meerderheid van 26 zetels in het 51 leden tellende parlement heeft behaald. Dit meldt Trinidad Express.

De bankdirecteur gaf aan dat “Caricom burgers volledig recht en toegang hebben tot bancaire faciliteiten in Suriname, maar ze zijn zich niet bewust van de rijpe mogelijkheden in het land”. Hij zei dat er geen bijzondere voorkeursbehandeling nodig is, omdat de regels eerlijk en transparant zijn.
Hij merkte op dat Suriname jaarlijks US 200 miljoen goederen en diensten importeert uit Trinidad en US 75 miljoen aan goederen word uitgevoerd naar Trinidad. Ook wees hij zijn gehoor erop dat de Republic Bank binnenkort de RBC Royal Bank in Suriname overneemt en zei dit als een positieve stap te ervaren.

Komosoeto besloot zijn speech met de vraag: "Als een bank uit Trinidad een aanwezigheid in Suriname kan hebben, waarom kan een Surinaamse bank dan niet in Trinidad werken en klanten aantrekken?".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May