Kwartfinale Copa America: Brazilië op voorsprong
27 Jun 2015, 19:29
Robinho brengt Seleçao op voorsprong in de 15de minuut. (Foto: Reuters)

Brazilië gaat de rust in met een 1-0 voorsprong op Paraguay. In de 15de minuut speelt Dani Alves een lage voorzet van rechts, Roberto Firmino laat de bal lopen, waarop Robinho het leer plaatst achter doelman Justo Villar. Het is het eerste doelpunt van Robinho in een competitie sinds 2010.

Even leek Paraguay de kluts kwijt na het eerste doelpunt. Maar een half uur later heeft het team zich weten te hergroeperen. Paraguay was tot nog toe één van de drie onverslagen teams in de Copa America. Ze hadden slechts drie punten in drie wedstrijden tegen zich gehad. Brazilië lijkt gas terug te nemen.

Vier jaar geleden heeft Paraguay in dezelfde fase in de zelfde Copa Brazilië met strafschoppen verslagen. Paraguay won toen met 2-0 van Seleçao die verbazingwekkend er niet in slaagde een penalty te scoren.

De ogen zijn vandaag vooral gericht op de 23-jarige Firmino. Samen met Phillipe Coutinho zal hij nu uitkomen voor Liverpool. Drie dagen geleden is zijn transfer beklonken. Hij heeft het winnende doelpunt gescoord in de 2-1 overwinning tegen Venezuela afgelopen zondag.

De winnaar van vandaag komt uit tegen Argentinië in de semi-finales. Behalve Brazilië en Argentinië, waren Paraguay en Uruguay ook ingedeeld in groep B.