Somohardjo vraagt onderhoud aan met president
27 Jun 2015, 16:06
foto
Fungerend voorzitter Paul Somohardjo. (Foto: Raoul Lith)


Fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee, Paul Somohardjo, heeft een gesprek aangevraagd met president Desi Bouterse. Aan Starnieuws zegt Somohardjo dat na een onderhoud met de griffie gebleken is dat er zoveel onduidelijkheid is. Hij acht 30 juni niet haalbaar om de vergadering uit te schrijven voor beëdigen en toelaten van nieuwe leden.

Somohardjo zegt dat de president schriftelijk op de hoogte wordt gesteld. Hij wil niet vooruit lopen op de inhoud van het onderhoud dat hij met de president wil. Somohardjo zegt dat hij zich laat bijstaan door juristen die staatsrechtelijk advies kunnen geven.

Nu hij beëdigd is als oudste lid in jaren, betekent volgens hem dat de oude leden niet meer in functie zijn. "Als dat zo is, zou het parlement bestaan uit 52 leden en zou Jennifer Simons nog voorzitter zijn van het college. Ik wil dat wij geen staatsrechtelijke fouten maken", zegt Somohardjo. Hij wil eerst duidelijkheid hebben. Volgens de fungerend voorzitter is het te kort dag om de vergadering op 30 juni te houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May