Hoge scores eindtoets Het Kleurenorkest
26 Jun 2015, 18:14
foto
De leerlingen Leanne, Jara, leerkracht Monique Linger, Ashley en Mayuri van Het Kleurenorkest.


De particuliere Nederlandse basisschool Het Kleurenorkest aan de Koenderstraat, haalt hoge scores op de eindtoets. De leerlingen behaalden scores van 548,546 en 543, waarbij 550 de hoogst haalbare score is.
Voor de leerlingen van groep 8 is de Cito-toets al een tijd achter de rug. Dit jaar vond op 25, 26 en 27 mei de 'Eindtoets Basisonderwijs', zoals de toets officieel heet, plaats.

De leerlingen van Het Kleurenorkest zijn opgelucht. Monique Linger, leerkracht van groep 8: "De kinderen zijn terecht trots op zichzelf, ze hebben het heel goed gedaan!"
De Cito-toets bestaat uit 200 meerkeuzevragen voor Taal, Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden. Volgens Linger was er een goede balans tussen scoren en presteren en ging er niets mis tijdens de drie, toch wel, spannende toetsdagen.

Een goede voorbereiding en ontspanning tussendoor moest de druk van de ketel halen. Linger: "We hebben goed geoefend voor de Cito-toets." Zo ervaren de kinderen dat het niet alleen spannend, maar ook leuk is!".
Ook Martijntje Kaptein, directeur van Het Kleurenorkest, is trots op het behaalde resultaat. “We bieden als school hoge kwaliteit onderwijs. Het is mooi om te zien dat de CITO resultaten hierbij aansluiten," zegt Kaptein.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May