Vrouw staat terecht voor smokkel 6.4 kg cocaïne
26 Jun 2015, 10:56
foto


Louise V. (68) werd op 2 mei met ongeveer 6440 gram cocaïne opgepakt door het BID-team op de luchthaven te Zanderij. De drugs waren verstopt tussen de warme vis in de reiskoffer. De vrouw merkte op dat dit niet haar eerste keer was. Zij is eerder aangehouden voor drugsuitvoer in Frans-Guyana en een keer in Nederland. Daarnaast heeft zij eerder ook zonder te worden betrapt drugs uitgevoerd.

De vrouw vertelde dat zij op alles voorbereid was. Indien de smokkel geslaagd zou zijn, zou zij euro 10.000 voor krijgen. Zij dacht dat het om drie kilo’s ging en niet om meer dan zes. De verdachte verklaarde dat zij de drugs van iemand kreeg met wie zij samen het spul verpakte. Zij wordt bijgestaan door raadsman Benito Pick. Hij heeft informatie over zijn cliënt opgevraagd en deze zaak zal op 9 juli verder behandeld worden.

Bij de aanhouding trof de politie in haar reisbagage tien dubbel verpakte pakken met cocaïne. De pakken met cocaïne moesten doorgaan als warme vis. Op elke pak was de staartvin van een warme vis geplakt. Tussen de verpakkingen was een mengsel van gemalen peper en andere specerijen, vermoedelijk om de geur van de cocaïne te verdoezelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May