Directeur IOL wordt overgeplaatst
26 Jun 2015, 07:12
foto
Milton Top, directeur IOL krijgt een andere baan.


Milton Top, directeur op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), heeft een andere functie aangeboden gekregen. Dit heeft onderwijsdirecteur Robert Peneux op 24 juni hem schriftelijk meegedeeld. Top heeft de functie van inspecteur-generaal, nieuw in het organogram, aangeboden gekregen. Dit wordt bevestigd door onderwijsdirecteur Robert Peneux. Top weet hoe zo’n functionaris in andere landen functioneert. Voor die functie heeft hij bedenktijd gekregen.

Onderwijs heeft een gebrek aan kader. En als er specialistisch kader in huis is dat anders kan worden ingezet, dan moeten wij van die mogelijkheden gebruikmaken. De onderwijsdirecteur legt uit dat Top, die eerder al op inspectie was, over goede inspectiekwaliteiten beschikt en beter inzetbaar is op het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinowC). Het inspectieapparaat heeft een boost nodig. “Top is een doorgewinterde inspecteur die zijn sporen heeft verdiend op inspectie. Hij is de enige met een doctorandus titel en heeft in het buitenland (Sint Maarten) baanbrekend werk verricht op inspectiegebied”, motiveert Peneux het voorstel dat gezien moet worden in het kader van ‘job rotation’.

Door de departementsleiding is besloten om voorlopig een interim-manager te belasten met de leiding op het IOL. Gekozen is voor Marcia Dankerlui. Zij verzorgt ook al negen jaar les in het hoger onderwijs. Top werd op 16 juni 2014 in deze functie aangesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May