Nederlander valt bij derde keer door de mand
26 Jun 2015, 05:28
foto


Alfons R. staat terecht voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen. Op 18 april heeft de verdachte gepoogd om twee kilogram cocaïne uit te voeren.

Hij verklaarde op de rechtszitting van donderdag tegenover rechter Marie Mettendaf dat hij de drugs uit de toiletruimte van de Luchthaven genomen heeft. Hij ging zonder de drugs naar de luchthaven. Hij kreeg een telefoon en haalde de drugs van de toiletruimte op.

De verdachte die Nederlander is, beweerde dat hij al ingecheckt was en in de vertrekhal zat. Ook verklaarde hij dat hij eerder, twee keren toe, succesvol drugs op deze manier had gesmokkeld. Hem was deze keer euro 7000 beloofd om de drugs te smokkelen. Zijn handbagage en zijn koffer waren al gescand. Hij zou in het vliegtuig instappen, maar werd teruggeroepen. Bij controle viel hij door de mand en werd de drugs aangetroffen bij hem.

Alfons R. wordt bijgestaan door raadsman Benito Pick. Hij voerde aan dat hij informatie over zijn cliënt heeft opgevraagd, maar dat hij die nog niet heeft ontvangen. Deze zaak zal op de zitting van 9 juli verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May