U-23 CFU groepsfase start zonder Suriname
25 Jun 2015, 21:04
foto


De CFU U-23 kwalificatiereeks in poule 4 voor de Olympische Spelen 2016, vangt vandaag aan zonder Suriname. De Surinaamse voetbalselectie kan door visumproblemen met de VS niet vertrekken naar Puerto Rico, waar de wedstrijden worden gespeeld. Volgens de waarnemend directeur van de Surinaamse Voetbal Bond, Arnold Bilkerdijk, wacht Suriname op dit moment de bevindingen van de CFU af. Het visumprobleem treft volgens hem niet alleen Suriname. Ook Curaçao heeft moeten afzeggen.

Het bestuur en de technisch directeur van de SVB zullen praten over de te nemen stappen. Een deel van Trinidad is ondertussen nu wel op Puerto Rico, evenals St Vincent & Grenadines waardoor de drie landen nu compleet zijn. De poule zal zonder Suriname worden afgewerkt. Suriname zou met een 25 man sterke delegatie via Aruba en Miami afreizen naar Puerto Rico.

Bilkerdijk wil niet speculeren over de eventuele vervolgstappen. “De reden laten we in het midden, maar geen deelname betekent automatisch geen plaatsing”, zegt hij. “Indien er vanwege interne zaken geen deelname zou plaatsvinden, was het een andere zaak en hadden we een fikse boete moeten betalen”, meent hij. “Maar nu blijkt het dat het niet de schuld is van Suriname. We verwachten binnen de kortste keren wel antwoord van de CFU”.

De selectie had maandag moeten vertrekken en zou gisteren als eerste in actie komen tegen Trinidad. Vandaag komt in deze poule gastland Puerto Rico uit tegen St Vincent & Grenadines. De wedstrijd wordt in het Juan Ramon Loubriel stadium in Bayamon, Puerto Rico gespeeld.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May