NDP werkt niet samen met ABOP
25 Jun 2015, 14:02
foto
De delegatie van Alternatieve Combinatie/ABOP onder leiding van Ronnie Brunswijk. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft aan de leiding van ABOP/Alternatieve Combinatie meegedeeld dat er niet samengewerkt zal worden. President Desi Bouterse heeft aan de delegatie van Ronnie Brunswijk te kennen gegeven dat de ministeries niet goed hebben gefunctioneerd. Brunswijk is niet van plan om voor te stemmen voor Bouterse als presidentskandidaat. "Dat betekent dat wij het beleid van de regering ondersteunen, terwijl we dit niet kennen", zegt Brunswijk aan journalisten, na afloop van het gesprek met Bouterse en zijn delegatie.

Brunswijk zegt helemaal niet eens te zijn met de mening van de president dat de ministeries niet goed gefunctioneerd hebben. Hij haalt aan dat Bouterse het hoofd van de regering is en al die tijd niet heeft gezegd dat het niet goed gaat. Ministers van ABOP zwaaien de scepter op Justitie & Politie, Transport, Communicatie & Toerisme, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling en Handel & Industrie. Ook vicepresident Robert Ameerali is afkomstig uit ABOP.

Brunswijk zegt dat hij nu zijn strategie gaat aanpassen. Van begin af had hij door dat NDP niet met ABOP zou samenwerken. Hij ligt er niet wakker van.
Tijdens de ontmoeting heeft Bouterse duidelijk gemaakt dat de slotmassameeting in Moengo, waar gezegd is dat 'gran basi e ley' niet de doorslag heeft gegeven dat er niet wordt samengewerkt. Brunswijk zegt niet teleurgesteld te zijn. "Je gaat in de oppositie of de coalitie. Nu zitten wij in de oppositie en het is ready for action", zegt Brunswijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May