CPI houdt open dag 'de Nieuwe Leerkracht'
26 Jun 2015, 16:21
foto


Het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) houdt zaterdag van 8-12.00 uur een open dag voor leerlingen van Mulo en LBGO AE-stream. Zij krijgen informatie over studiemogelijkheden. De examenkandidaten worden tevens extra gemotiveerd voor de examens.

De afgelopen jaren is de opleiding tot leerkracht ingrijpend vernieuwd, zegt directeur Marco Ligtvoet. Grote veranderingen in de opleiding tot leerkracht zitten bijvoorbeeld in de inhoud en de organisatie van de stage, die nu is veranderd in 'werkplekleren'. Verder volgen alle studenten eerst twee basisjaren voordat zij hun specialisatie onderbouw of bovenbouw kiezen. Tegelijkertijd met de vernieuwing van de opleiding is een groot deel van het schoolgebouw van het CPI aan de Nengrekopoestraat gerenoveerd.

Het CPI werkt binnen het project ‘De Nieuwe Leerkracht’ met de andere pedagogische instituten samen om te komen tot een beroeps- en competentiegerichte opleiding tot leerkracht. Naar verwachting zullen de eerste scholieren in augustus 2016 afstuderen. Tijdens de open dag zullen alle facetten van de vernieuwde opleiding tot leerkracht belicht worden, deelt Ligtvoet mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May