Organisaties benadrukken draagvlak beleid regering
25 Jun 2015, 00:53
foto
Winston Lackin, woordvoerder van de NDP geeft een samenvatting. (Foto: Raoul Lith)


De gesprekken die gevoerd worden met diverse maatschappelijke organisaties, zijn nodig om een breder maatschappelijk draagvlak te creëren voor het te voeren beleid de komende vijf jaren. De organisaties die gehoord zijn door formateur Desi Bouterse willen betrokken worden bij het beleid. De precaire financiële situatie is aan de orde geweest. Bouterse heeft bezuinigingsmaatregelen aangekondigd. Het aantal ministeries wordt van 17 naar 14 teruggebracht.

Vanaf 12.00 uur zullen de 'hearings' worden voortgezet. Er zal gesproken worden met Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, daarna de groep onder leiding van Raymond Sapoen. De Kamer van Koophandel en Fabrieken, de mediadirecteuren en de vrouwenbeweging zullen ook worden ontvangen. Met de groepen die gisteren werden ontvangen, komt er een tweede ronde nadat de kandidaten die gekozen zijn, dinsdag zijn toegelaten tot De Nationale Assemblee.

Aan het eind van de besprekingen heeft NDP-woordvoerder Winston Lackin een samenvatting gegeven van de gesprekken. Met de Surinaamse Bankiers Vereniging is gesproken over oplossingsmodellen om de financieel-monetaire situatie in evenwicht te brengen. Het bedrijfsleven en de vakbeweging hebben hun zorgen over de verdiencapaciteit en de verhoudingen werkgever-werknemer besproken. Iedereen heeft het gehad over het heractiveren van de Sociaal Economische Raad. De organisaties willen hun bijdrage leveren om te voorkomen dat er gedevalueerd moet worden. Hervorming van het belastingstelsel is aan de orde gesteld.

De Inter Religieuze Raad in Suriname en de Vereniging Volle Evangelie en Pinksterbedingen in Suriname hebben het vooral gehad over de normen en waarden die belangrijk zijn in het land. Zij benadrukten ook het belang van duurzame ontwikkeling en willen op hun manier een bijdrage leveren. Het Nationaal Jeugdparlement heeft ook een bijzonder positieve bijdrage geleverd, deelde Lackin mee. De jeugdigen willen betrokken worden als het gaat om jongerenvraagstukken. Zij hebben een schriftelijke bijdrage geleverd. De jongeren maken zich zorgen over de negatieve kanten van social media en hebben gevraagd om bescherming en begeleiding van jongeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May