Man betaalt SRD 25.000 boete voor economisch delict
24 Jun 2015, 02:38
Tijdens een surveillance van de politie van Nieuw Nickerie werd om 0.30 uur dinsdagnacht een busje voor een winkel gesignaleerd. Een man was bezig goederen uit te laden. De politie vond de situatie verdacht en ging op onderzoek uit. Commandant van Regio West, hoofdinspecteur Robert Rakijo, deelt Starnieuws mee dat ontdekt werd dat het om illegale goederen ging zoals alcoholische dranken, sigaretten en medicamenten.

Op de pakken sigaretten en de dranken ontbraken de labels van de douane. De partij goederen had een straatwaarde van ruim SRD 10.000. De man werd op heterdaad betrapt door de politie. Ter plekke kon worden vastgesteld dat het om smokkelwaar ging.

Regio West heeft overleg hierover gepleegd met het Openbaar Ministerie. De man wilde de zaak buiten proces afhandelen, aangezien het hier om een economisch delict gaat, legt Rakijo uit. Het Openbaar Ministerie heeft hem een boete van SRD 25.000 opgelegd. Dit is meer dan de waarde van de goederen die ook in beslag zijn genomen. De boete is intussen voldaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May