Somohardjo wordt mogelijk vrijdag beëdigd door Bouterse
22 Jun 2015, 06:02
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur


President Desi Bouterse zal vermoedelijk vrijdag Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, die het oudste gekozen lid in jaren is, beëdigen. De Nationale Assemblee zal in de nieuwe samenstelling dinsdag 30 juni bijeen komen. Op die vergadering zullen de nieuwe leden, na onderzoek van hun geloofsbrieven, worden toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Deze vergadering zal geleid worden door Somohardjo.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat hij nog geen mededeling heeft gekregen over de beëdiging door de president. Er moeten diverse voorbereidingen getroffen worden om de vergadering voor te bereiden. Assembleevoorzitter Jennifer Simons had eerder meegedeeld dat alles in het werk wordt gesteld opdat de toelating van de leden een vlot verloop kan hebben.

Intussen is de leiding van het nieuwe parlement bekendgemaakt door NDP-voorzitter Desi Bouterse. Op de dankdienst kondigde hij aan dat Simons weer voorzitter wordt van het hoogste college van Staat. Op een bijeenkomst met gekozen kandidaten zaterdag deelde Bouterse formeel mee dat Melvin Bouva de nieuwe vicevoorzitter wordt. De fractieleider van NDP zal André Misiekaba zijn. Hij was tijdens de vorige periode waarnemend fractieleider. Amzad Abdoel wordt waarnemend fractieleider van de NDP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May