Post Burnside onderschept 3/4 kg cocaïne
21 Jun 2015, 13:33
foto
De in beslag genomen cocaïne door de post Burnside.


De controlepost van de politie te Burnside heeft vandaag 3/4 kilogram cocaïne onderschept. Het verderfelijke spul is ontdekt bij een 32-jarige Guyanees. Regiocommandant West, hoofdinspecteur Robert Rakijo, zegt aan Starnieuws dat sinds de controle opgevoerd is, veel drugs in beslag is genomen die het land worden binnengesmokkeld uit Guyana.

De man die vandaag is aangehouden, kwam ook via de backtrack-route uit Guyana. Hij was in een taxi gestapt en ging naar Paramaribo. Doortastend optreden van de politieambtenaren op Brunside heeft gemaakt dat de cocaïne ontdekt werd.

De verdachte heeft toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het strafbare feit. Volgens zijn verklaring heeft hij de cocaïne voor US$ 3.400 gekocht in Guyana. Intussen is het Openbaar Ministerie op de hoogte gesteld van de vangst.

Gisteren heeft de post Burnside ook een 41-jarige man met de Nederlandse nationaliteit aangehouden met 13 wikkels marihuana in zijn bezit. De man bekende dat de marihuana van hem was. Hij had deze in Nieuw Nickerie gekocht voor eigen gebruik. Regiocommandant Rakijo zegt dat de zaken verder worden onderzocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May