Brunswijk niet bang voor de oppositiebanken
21 Jun 2015, 06:21
foto
De structuren van ABOP steunen de partijleiding onder alle omstandigheden.


De ABOP is niet bang om in de oppositiebanken plaats te nemen. Voorzitter Ronnie Brunswijk analyseerde op de structurenvergadering van de partij in Moengo Tapoe zaterdag, dat ABOP in 2010 ruim 5000 stemmen had gekregen. Nu staan 28.000 mensen achter de beweging. Het zetelaantal is van drie naar vijf gesprongen. "Wij hadden meer gewild, maar toch hebben wij onze stempel gedrukt", zei Brunswijk.

Brunswijk heeft de structuren instructies gegeven tot 30 juni. Aan iedereen wordt gevraagd om de ontwikkelingen af te wachten. Op 30 juni komt De Nationale Assemblee in de nieuwe samenstelling bijeen. Daarna zal de leiding van de partij tijdens een persconferentie ingaan op de zaken rond de formatie van de regering en de lastercampagnes die op touw zijn gezet.

"Wij onderkennen dat de NDP de verkiezingen heeft gewonnen en de meerderheid van 26 zetels heeft in het parlement. Zij is nu aan zet. Wij respecteren de wil van het volk. In 2010 had de NDP ons nodig. Nu heeft zij niemand nodig. We moeten lering trekken hieruit. Politiek is business zei ik altijd. We hebben nu de onmisbare positie niet. Als NDP ons roept gaan we. En ook al roept ze ons niet, we gaan verder", stelde Brunswijk.

Niet de schuld geven
De ABOP-leider vindt dat de NDP groot genoeg moet zijn om te zeggen of er al dan niet samengewerkt wordt met de ABOP. "De spanning die zij nu voor de achterban creëert, is voor ons niet acceptabel", zei Brunswijk. Hij bleef lang stilstaan bij wat hij noemt "lastercampagne via Bakana Tori". Brunswijk vindt dat de partij gestigmatiseerd wordt. "We hebben in 2010 bewezen dat we niet naar de persoon hebben gekeken. Als ze nu niet met ons willen werken, moeten ze mensen niet tegen elkaar opsteken. Wij gaan het besluit niet nemen dat we niet gaan werken met NDP. Wij hebben als eerste gezegd dat we gaan werken met NDP. Nu is het anders afgelopen en lijkt het alsof de schuld bij ons wordt gezocht", zei Brunswijk.

"Iedereen wil naar coalitie. Echter zijn wij niet bang om in de oppositie plaats te nemen. We kunnen de wil van het volk ook dienen vanuit de oppositie. Jullie moeten bereid zijn om de adem vijf jaren lang in te houden. We moeten offers brengen. We moeten als mens soms door een diep dal gaan om bovenop te komen. Hiervan word je sterker en standvastig. Wij zijn ABOP'ers. Politiek stopt niet, maar is duurzaam. Vanaf vandaag beginnen we weer met propaganda", deelde de partijvoorzitter mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May