Minstens vijf opschuivingen binnen NDP in DNA
21 Jun 2015, 00:01
foto


Binnen de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) zullen nog minstens vijf opschuivingen plaatsvinden. NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft tijdens een onderhoud met de partijleden die kandidaat zijn gesteld zaterdag, deze mededeling gedaan. Zoals bekend gaat Bouterse voor de tweede termijn als president. Ashwin Adhin wordt de nieuwe vicepresident. Rabin Parmessar en Soeresh Algoe zullen ook weer deel uitmaken van het nieuwe kabinet.

Bouterse heeft de NDP'ers uitgelegd dat er een keuze gemaakt moet worden. Bestuursfuncties zullen niet meer gecombineerd worden met het lidmaatschap van De Nationale Assemblee. De wet zal moeten worden aangepast. Sergio Akiemboto die gekozen is in Brokopondo, is directeur van Grassalco. Hem is ook een ministerspost aangeboden. Akiemboto heeft te kennen gegeven dat hij nog zal nadenken wat hij zal doen.

Ricky Kromodihardjo die ook gekozen is als Assembleelid in Paramaribo, zal ook een keuze moeten maken. Hij heeft besloten om de kar bij het Staatsziekenfonds te trekken. De opschuivingen zullen plaatsvinden na de verkiezing van de president en de vicepresident in De Nationale Assemblee.

In Paramaribo komen binnen: Ronald Hooghart, Keshopersad Gangaram Panday, Ruchsana Ilahibaks en Roché Hopkison, die op nummer 13 gekandideerd was.
In Wanica schuift op Hans Sandjon, wanneer Algoe weer zitting neemt in het nieuwe kabinet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May