Reggae Boyz met opgeheven hoofd naar huis
20 Jun 2015, 20:53
foto
Gonzalo Higuaín, de doelpuntenmaker van Argentinië.


De Reggae Boyz hebben de wedstrijd tegen groepsfavoriet Argentinië vanavond met 1-0 verloren. Het doelpunt was in de 11e minuut reeds gescoord door
Gonzalo Higuaín. Argentinië gaat over naar de volgende ronde met 7 punten, gevolgd door Paraguay met 5 en Uruguay met 4 punten.


Van te voren was het reeds duidelijk dat Jamaica het niet zou redden tegen de megasterren die deelnemen in groep B. De Jamaicanen hebben zich kranig gehouden in dit toernooi. Tegen de semikampioen van de wereld, heeft Jamaica goed verdedigd waardoor Argentinië met slechts 1-0 heeft gewonnen. Angel di Maria had bijna een tweede doelpunt gescoord voor zijn land. De keeper was al verslagen, maar de bal ketste af tegen de deklat.

Jamaica heeft geen punten kunnen behalen tijdens Copa America, maar heeft veel ervaring opgedaan. Hoofdcoach de Duitser Winfried Schäefe van Jamaica zei voordat de wedstrijd begon dat 'iedereen wel tegen Argentinië wil spelen'. Hij merkte op dat ongeacht het eindresultaat het om een 'win-win-situatie' gaat voor de Reggae Boyz. De Jamaicaanse ploeg, vertegenwoordiger van Concacaf, heeft zich gemeten met wereldsterren en kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May