VHP: Geef vaders de kans vader te zijn
20 Jun 2015, 22:48
foto


“Probeer van het begin af een band met je kind op te bouwen, wacht niet tot je kind tegen een bal kan aantrappen. Wees een goed voorbeeld voor je kinderen. Neem normen en waarden in acht, dan nemen de kinderen het goede voorbeeld van je over.” Zo luidt de boodschap van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) voor de vaders op vaderdag.

Zij doet een dringend beroep op alle vaders om hun rol als vader in het gezin of in het leven van het kind te overdenken. Moeders geven over het algemeen het gevoel voor spiritualiteit, vaders openen het gezicht op de maatschappij. De rol van de vader is van grote invloed op de ontwikkeling van het kind, wijst de VHP. Er kan niet genoeg beklemtoond worden hoe belangrijk het is dat vaders hun kinderen een goed voorbeeld geven. “In die optiek zijn de vaders belangrijk en soms onvervangbaar geworden.” Voor de partij is het uiterst wenselijk als vaders van meet af aan een prominente rol spelen bij de opvoeding van hun kinderen.

De VHP vindt dat vaders de kans moeten krijgen om vader te zijn. “Vaders beginnen met een achterstand van negen maanden hun kinderen op te voeden. Zij moeten hun eigen manier vinden om een relatie met hun kind op te bouwen. Laat een vader lekker vaderen, op zijn eigen manier.”

De partij bedankt alle vaders voor hun inzet bij de ontwikkeling van hun kinderen. Vaderdag is niet alleen bedoeld voor vaders, maar ook voor alle mannen die optreden als een vader.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May