Fête de la Musique 2015 in ’t Vat
20 Jun 2015, 14:04
foto


Het jaarlijkse Frans muziekfestival Fête de la Musique wordt zondagavond in ’t Vat gevierd. Het thema Living Together Through Music , komt goed tot uiting in de verschillende muziekgroepen die diverse muziekstijlen spelen, zegt Carolle Lucas, Deputy Chief of Mission op de Franse Ambassade in Paramaribo aan Starnieuws.

Tijdens de 17e editie van het festival treden de lokale groepen HAIKA Jazz band, Kasimex House Band en Dalia Negra & Sazon op. De zangeres Negra (Florencia Mora) is Frans en zal enkele Franse nummers zingen, zegt Lucas. Fête de la Musique is een Frans concept en wereldwijd overgenomen. In 700 steden verspreid over 120 landen om de cultuur met elkaar te delen via muziek. “Elk land kan het evenement tot zijn eigen activiteit maken, zonder zich verplicht te voelen om Franse muziekgroepen te laten deelnemen.”

Het openbaar festival wordt financieel ondersteund door de Franse ambassade, Region of French Guiana en Alliance Française. Dit straatfestival dat in het verleden op verschillende locaties en meerdere dagen in Paramaribo is gevierd, is vanwege de financiële middelen teruggebracht naar één dag. Vorig jaar was het een grotere activiteit op het Fort Zeelandia complex.

“Fête de la Musique, wordt altijd op de dag en avond van 21 juni gevierd, de eerste zomer dag in Europa.” Om praktische redenen heeft de ambassade besloten om ook dit jaar de viering één dag te houden, met kleine wijziging naar een ‘knusse’ locatie. Het festival begon in 1982, toen ze in Frankrijk de zonnewende en langste dag in het jaar op straat wilden vieren met optredens van bandjes en muzikanten tot diep in de nacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May