V7 op intensive care afdeling
20 Jun 2015, 06:07
foto


Er wordt nagegaan of de politieke combinatie V7 zal blijven bestaan. Twee van de vijf gekozen Assembleeleden van Pertjajah Luhur (PL) gaan een eigen fractie vormen. De BEP gaat ook uitreden om een coalitie met de NDP te vormen. “Het is niet uitgesloten dat de overige partijen als fracties zullen optreden in De Nationale Assemblee”, zegt de V7 coördinator, VHP-voorzitter Chan Santokhi, aan Starnieuws.

De V7 leiders hebben vrijdag vergaderd in de Olifant. Er is gesproken over de stand van zaken en hoe voort te gaan in de nieuwe situatie. PL heeft veel huiswerk meegekregen. Het is nog niet duidelijk hoe de uitgetreden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan een fractie gaan vormen. PL moet deze zaak eerst intern afwikkelen, voordat de combinatie optreedt, deelt Santokhi mee.

Met BEP is afgesproken dat het uittreden officieel zal worden bekendgemaakt aan de overige leden van V7. “Als BEP het besluit neemt en aan ons kenbaar maakt, zullen wij het respecteren. Precies zoals we hebben gedaan bij het uittreden van de KTPI. V7 is opgericht om gezamenlijk de verkiezingen in te gaan om regeermacht te verwerven. Dat doel is niet gehaald ”, geeft Santokhi aan. “Dan moeten we de partijen alle ruimte geven om hun besluiten te nemen.”

Juristen buigen zich over de overeenkomst waarop V7 gestoeld is. Over een week zal geadviseerd worden of het nog zin heeft om onder de naam ‘V7’ door te gaan, nu BEP gaat uittreden, deelt Santokhi mee. Daarna komt de groep bijeen om na te gaan in welke hoedanigheid de ‘constructieve oppositie’ gevoerd zal worden. Het is niet uitgesloten dat zij als fracties zullen optreden.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May