Algoe en Power verbaasd over kritiek op cassavepap
20 Jun 2015, 10:06
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV bij de introductie van cassavepap. (Raoul Lith)


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en president-commissaris van Innovative Agro-Processing Industries (IAP NV), zijn verbaasd over de kritiek van agro coöperatie Wi! Uma Fu Sranan. Zij geven aan het product niet gestolen te hebben van de organisatie. Cassavepap is een algemeen product en verschilt veel van de Kokori instant cassavepap geproduceerd door SURIVIT in samenwerking met de vrouwen van de Agro Coöperatie Wi! Uma Fu Sranan.

Algoe voert aan dat IAP niet opgezet is uit een creditline met China. Wel is equipment afkomstig uit China. Hij merkt op dat het om een staatsbedrijf gaat dat samen met de Melkcentrale de cassavepap produceert voor de Naschoolse opvang. De minister legt uit dat dit een enorme stimulans is ook voor de boeren die cassave planten. Zij zijn gegarandeerd van afzet. Door het product te leveren voor de naschoolse opvang, komt er geld in het laatje. Het gaat om twee staatsbedrijven, benadrukt de minister. Hij merkt op dat iedereen die een bijdrage wil leveren, welkom is.

Power wijst er op dat bij kokori een rookproces aan te pas komt. Dat is bij de cassavepap die op de markt wordt gebracht niet het geval. Melkcentrale bracht al twee producten op de markt waarin mais en havermout verwerkt werden. Beide hebben gluten. Bij cassave is dat niet het geval. Dit product is volgens Power van huisvlijt opgetrokken tot een industrieel product. Hij zegt met verbazing de reactie van de organisatie gelezen te hebben. Als de coöperatie informatie wil hebben, kan er contact met IAP of de Melkcentrale worden opgenomen. Power benadrukt dat het hier om niveauverbetering gaat en dat lokale bedrijven niet doodgeconcurreerd worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May