Brunswijk heeft de boodschap van NDP begrepen
20 Jun 2015, 00:01
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk maakt zich geen illusies meer over een samenwerking met de NDP. "Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig", zegt Brunswijk in gesprek met Starnieuws. "Ik heb aan de body language van de president begrepen maandag tijdens het onderhoud dat hij niet met ABOP wil samenwerken", stelt Brunswijk. Hij merkt op dat president Desi Bouterse precies weet wat de ontwikkelingsvisie van de ABOP is.

Brunswijk vindt het niet correct dat in Bakana Tori Clifton Limburg al twee dagen bezig is om een eenzijdig beeld te scheppen van waarom in Moengo Alice Amafo en Marinus Bee hun gal hebben gespuugd over ernstige beschuldigingen die door de president zijn geuit. Brunswijk zegt dat hiertoe een aanleiding was. De uitlatingen van Bouterse in Brokopondo waren niet mals. "En toch heb ik hen ook nog gelijk gecorrigeerd", stelt Brunswijk.

"Het is ook niet waar dat er een gezamenlijke verklaring is uitgegeven door de partijen nadat op 18 mei een gesprek was over de beschuldigingen geuit aan het adres van minister Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting). Bij dit gesprek waren onder andere aanwezig de president, vicepresident Robert Ameerali, minister Andy Rusland (Financiën), Brunswijk, Amafo, adviseur Eddy Jozefzoon en deskundigen. De president bleek verkeerd geïnformeerd te zijn, nadat zaken verduidelijkt en uitgezocht zijn. Afgesproken was dat er een persbericht zou komen van het kabinet van de president. "Het is niet zo dat wij een gezamenlijke verklaring hebben opgesteld. Wij hebben het bericht ook niet vooraf gezien. Wij hebben het ook niet getekend. Bovendien is het bericht heel laat uitgegeven", zegt Brunswijk. Intussen had minister Amafo ook een persconferentie belegd om aan te geven wat Sociale Zaken gedaan had om de kinderbijslag uit te betalen.

Brunswijk merkt op dat nu opzettelijk een sfeer wordt gecreëerd om ABOP negatief af te schilderen. De meeste mensen hadden verwacht dat de samenwerking tussen NDP en ABOP voortgezet zou worden. De ABOP heeft zich als een trouwe partner opgesteld en ook hard gewerkt om het werk voort te laten gaan en de regering in tact te houden. De ABOP is volgens Brunswijk sterk uit de bus gekomen. De NDP wil daarom niet werken met de partij. "Waarom zegt men niet gewoon de waarheid. Waarom worden nu allerlei zaken naar voren gebracht", stelt Brunswijk. Hij vindt dat ABOP dit niet heeft verdiend. "Maar wij zijn niet klein te krijgen. Of wij nu in de coalitie zitten of de oppositie", stelt Brunswijk, die later op de dag een structurenvergadering houdt te Moengo Tapoe.

U kunt het persbericht van het kabinet van de president, hier downloaden.
pdf-icon.gif persbericht_kabinet_president.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May