Brunswijk bespreekt scenario's met structuren zaterdag
19 Jun 2015, 19:13
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


De ABOP zal zaterdag in Moengotapoe een structurenvergadering houden om de actuele politieke situatie te bespreken en standpunten in te nemen. "Wij hebben tot nu toe geen uitnodiging gekregen voor een tweede gesprek", zegt voorzitter Ronnie Brunswijk aan Starnieuws. Hij vindt het vreemd dat NDP-voorzitter president Desi Bouterse om schriftelijke documenten vroeg. "Ons verkiezingsprogramma is bekend bij de NDP. Wij regeren vijf jaar samen. De komende periode gaan wij door met het beleid dat nu niet volledig uitgevoerd is", zegt Brunswijk.

De politicus merkt op dat het om een informatiegesprek ging maandag. "Ons is niet gezegd dat wij met documenten moeten komen. Wij waren gegaan om te luisteren. Ons verkiezingsprogramma is er. Met een druk op de knop konden wij dat produceren. De volgende dag hebben wij onze visie, programma en notitie over ontwikkelingsvraagstukken afgegeven op het kabinet", zegt Brunswijk.

De ABOP-voorzitter geeft aan dat zaterdag diverse scenario's zullen worden besproken. "Onze structuren moeten weten wat het standpunt van de partij is wanneer we niet deelnemen in de coalitie. Mensen moeten zich erin kunnen berusten, wat het besluit ook wordt", zegt Brunswijk. Hij vindt dat er drogredenen aangehaald worden om de partij te bekladden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May