Bestuur BEP akkoord met coalitievorming
19 Jun 2015, 00:43
foto
BEP-voorzitter Celsius Waterberg in gesprek met journalisten.


Het bestuur van de BEP heeft intussen zijn zegen gegeven om de coalitie te helpen vormen. Dit bevestigt voorzitter Celsius Waterberg van de BEP tegenover Starnieuws. Nu moet er nog groen licht komen van de algemene ledenvergadering.

Waterberg zegt dat nog geen datum is geprikt voor het houden van de ledenvergadering. Er wordt nog gekeken naar mogelijkheden en de locatie. Afgevaardigden van alle districten moeten op deze vergadering aanwezig zijn. "Wij denken tussen zaterdag en woensdag de algemene ledenvergadering te houden" deelt Waterberg mee.

Vrijdagavond komen de leiders van V7 in vergadering bijeen. Dit bevestigt coördinator tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi tegenover Starnieuws. Aan de orde zullen komen onder andere de laatste politieke ontwikkelingen. De BEP zal uit V7 moeten treden, nu de partij zich opmaakt om de coalitie te ondersteunen. Daarnaast hebben Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan besloten een aparte fractie te vormen in De Nationale Assemblee. Ook zij ondersteunen de coalitie.

Intussen hebben VHP, NPS, BEP, Pertjajah Luhur en Raymond Sapoen informatie-gesprekken gevoerd met de NDP-top. Alle partijen hebben tijdens het onderhoud hun steun toegezegd voor het kiezen van de president en vicepresident in De Nationale Assemblee. De informatieperiode is achter de rug. NDP-voorzitter president Desi Bouterse start met de formatie van de nieuwe regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May