Verdachten Surpost in laatste woord: Wij zijn onschuldig
19 Jun 2015, 08:07
foto


De ex-directieleden van Surpost, Carlo Godliep, Steve Ravenberg en oud-douaneambtenaar Oemar Kariman hebben donderdag in hun laatste woord gezegd dat ze onschuldig zijn. Zij staan terecht voor illegale handelingen gepleegd bij het postbedrijf. Tegen Godliep is 18, Ravenberg 10 en Kariman 6 maanden geëist, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Rechter Sieglien Wijnhard zal op 15 oktober vonnis vellen in deze zaak.

Godliep zei dat op 9 juni al zijn panden en percelen waarop justitieel beslag gelegd was, zijn geveild. Dit, terwijl de rechtszaak nog niet afgerond is. Hij merkte op dat elk directielid een 'extended disc' had waarop er documenten, digitaal opgeslagen werden. De disc heeft een capaciteit van 250 gigabyte (GB). Hij had documenten daarop, die namen ruim 20 GB ruimte in beslag. De 99 records die overgelegd zijn, zijn volgens de verdachte slechts het minieme deel. Dit komt op 5 GB neer. Volgens Godliep ligt het bewijsmateriaal daarin opgeslagen en die informatie is niet beschikbaar gesteld. Hij zegt onschuldig te zijn.
Ravenberg verklaarde ook onschuldig te zijn. Hij vindt het jammer dat niet alle documenten bekeken zijn, waardoor zijn onschuld bewezen kon worden. Ook Kariman had weinig te zeggen.

Officier van Justitie, Cynthia Klein, voerde aan dat er door de verdediging niets nieuws naar voren was gebracht. De documenten die overhandigd waren, hadden volgens Klein geen nieuwswaardigheid in zich.
Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Zo waren er bedragen overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar Surpost heeft het geld niet ontvangen. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten op 3 mei 2012 voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sinds 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May