Nigeriaanse leider inspireert president Bouterse
18 Jun 2015, 17:57
foto


Muhammadu Buhari is op 29 mei ingezworen als de nieuwe president van Nigeria. President Desi Bouterse heeft hem namens de bevolking van Suriname gefeliciteerd.

In zijn felicitatieboodschap zegt het staatshoofd dat hij goede nota heeft genomen van de inspirerende inhoud van Buhari’s inaugurele toespraak. Hij complimenteert het Nigeriaanse staatshoofd voor zijn visie over natievorming, terrorisme, good governance, corruptie, educatie en het buitenlands beleid. Zeer treffend vindt president Bouterse de woorden ‘I am for everybody; and I am for nobody’. “Dit zijn diepzinnige woorden van wijsheid en ik begrijp de diepzinnigheid.”

Het staatshoofd stelt dat hij en zijn Nigeriaanse ambtgenoot een soortgelijke achtergrond hebben. “En ik ben erg verheugd dat u naar uzelf refereert als een opnieuw geboren democraat.” President Bouterse zegt ernaar uit te kijken om het Nigeriaanse staatshoofd in de toekomst te ontmoeten op een gelegenheid waar ze beiden aanwezig zijn. Hij besluit zijn felicitatie met de woorden van Julius Ceasar: ‘Experience is the teacher of all things’. President Bouterse vindt dat deze woorden heel toepasselijk zijn voor de nieuwe leider van Nigeria.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May