OW treft noodmaatregelen in Coronie
18 Jun 2015, 03:52
foto
Het water uit de zwamp in Coronie stroomt op de rijweg.


Openbare Werken (OW) is bezig met noodmaatregelen in het district Coronie om het overtollige water van de zwamp af te voeren. Al geruime tijd is OW bezig met het ophalen van de lozingen in het district. Door de aanhoudende regens zitten de zwampen vol, waardoor delen van de weg blank kwamen te staan. Hierdoor zijn die delen van de weg onbegaanbaar geworden.

O.W. deelt mee dat een graafmachine is gestuurd naar het gebied die bezig is met het ophalen van de lozingen tussen km 108 en 109. Gebleken is dat deze lozingen ongeveer vijftien jaar geleden voor het laatst zijn opgehaald.
Doordat er geen waterkerende dam is tussen km 111 en km 126 is de kans groot dat bij hoogwaterstand de zwamp onder water loopt, waardoor het water op de rijweg terecht komt. Dit zorgt voor zeer gevaarlijke situaties voor het verkeer op de weg.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het nog even duren totdat het probleem van het overtollige water is aangepakt. Hoewel het ministerie niet de enige verantwoordelijke is voor de aanpak van dit probleem, is toch hun volle medewerking verleend, stelt OW.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May